3 seconden


11659515_10206252927276279_2433194433943848158_n.jpg

3 seconden Le Tour de France Ik weet niets van wielrennen ken geen enkele wielrenner in de tour de france whaha….begrijp er niets van wink-emoticon maar ja Le Tour de France heeft dit jaar zijn start in Utrecht en heel Utrecht gonst kriebelt en of je wilt of niet het virus sluipt langzaam jouw kant uit. Nou wonen wij weliswaar aan het parcours dus ik kan er niet omheen wink-emoticon en de afgelopen dagen heb ik natuurlijk op tv al het een en ander gezien (verplicht meekijken heet zoiets). Nog steeds geen kenner…en als ik mijn man vraag wat is een proloog schudt hij meewarig zijn hoofd wink-emoticon duh….weet ik veel. Dus vanmorgen vroeg al aan het parcours met onze klapstoeltjes. Nog niet erg druk maar ja je wilt toch wat zien dus moet je vroeg zijn. Ik verbaas mij over het feit dat er zoveel kleine kinderen langs het parcours zijn en eerlijk gezegd hou ik mijn hart vast. Als dat allemaal maar goed gaat ik heb gelijk van die doemscenario’s. De zon is genadeloos gelukkig zijn er de tourparaplu’s van anke en natan die me redden om het vol te houdenwink-emoticon. Gaandeweg zie je de hele wijk Leidsche rijn leeglopen en langs het parcours verzamelen. Uiteindelijk komt de tourkaravaan langs…Merchandises en allerlei artikelen worden het publiek in gegooid. Petjes zijn een gewild object wink-emoticon maar ook flesjes water (uitkijken geblazen…bukken ;-)) en de wagen met vernevelaar die over het publiek stoot ontvangt een groot gejuich en applaus ….De meest bizarre auto’s komen voorbij in zo’n tempo dat ik me achteraf afvraag was het echt huh…Nijntje herken ik maar veel franse wagens met artikelen die uitgestrooid worden zijn onbekend. Wat in hemelsnaam moet je doen met een waardebonnetje van 1 euro te besteden ergens in Frankrijk whaaaa…Soms zijn het dingen waarop een klein jochie verbaasd zegt …wat is dit…;-) eh…tourartikelen wink-emoticon Als niet tourkenner moet je van tevoren toch ook wel wat frans leren hoor…de termen uit de speakers vliegen om je oren maar gelukkig is de intentie begrijpelijk…Op de stoep blijven wink-emoticon..En dan is het weer wachten ….in de hitte…Omdat het voor de kleintjes onder ons niet goed te zien is besluiten we thuis de trap te halen haha…wat een vondst…o ja ik heb hoogtevrees dus het duurt ff voordat ik op de wiebelige trap met een beetje vertrouwen durf te staan gelukkig met steun van peter wink-emoticon en we hebben een grandioos uitzicht. Wachten wachten puffen steunen…het lijkt wel een bevalling whaaaa….maar dan de helikopters verschijnen boven leidsche rijn. Ja nog 10 minuten…nog 2 minuten…ik sta boven het publiek…mijn telefoon startklaar en ik zie de renners komen…3 seconden…het duurt 3 seconden ik zweer het je…3 seconden van Le tour de France fame hihi…Maar heh.. na deze tour weet ik er ongetwijfeld iets meer van af wink-emoticonmaar ik zou niet mee doen aan een kwis hoor wink-emoticon. Waar ik wel enorm veel respect voor heb is de organisatie van de tour. Wat is dat een klus zeg…maar goed geregeld hoor. Uiteindelijk is het voor veel mensen een ontzettend leuk evenement en Utrecht staat nu natuurlijk wel op de internationale kaart. Ik wens de hele tour veel succes vandaag en dat ze een onwijs goede finish bij Neeltje Jans mogen hebben.

Uitgelichte berichten
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recente Berichten
Archief
Zoeken via tags
Volgen
  • Facebook Basic Square