Wijn en Spijs Wandeling Utrecht


11745472_1005891532755263_4488087106415151115_n.jpg

Vandaag samen met een aantal vrienden voor het eerst de wijn en spijs wandeling in Utrecht gedaan. Dat was een hele ervaring.

We werden om 12 uur verwacht bij het eerste restaurant. Uiteraard hadden wij maar besloten om niet te ontbijten met het vooruitzicht op een 7 gangen menu met 7 bijpassende wijnen. Ik ben benieuwd bij welke gang ik dubbel ga zien ;-). Het is best raar om zo vroeg al aan het eten te zitten. Nou zal iedereen dat niet zo ervaren maar voor ons is 12.00 uur op een zondag aan de vroege kant voor een 7 gangen menu.

Volle goede moed en nog fris van geest starten wij met een truffelrisotto. Natuurlijk zijn het geen borden vol maar een mooi beschaafd hapje. En daarbij een rood wijntje. Als ik het goed had een Collebello. Ik moet zeggen zeker geen slecht begin en zoals alle nieuwe dingen ben je al weer benieuwd naar het volgende restaurant.

Een kleine wandeling ..helemaal niet die einden die wij verwachten maar misschien hebben ze daar rekening mee gehouden..want ook na 7 wijntjes zul je nog redelijk recht moeten lopen ;-).

Tweede restaurant kregen we een baramundi en een coquille met een kleine salade. Mwah…de vis was een beetje droog en erg flauw. Gelukkig stond hier een potje zout op tafel dus dat hadden we zeker nodig. Met een wit wijntje Guessex van Mc Clare Vile. Toen ons werd gevraagd of wij de tafel wilde ontruimen omdat er buiten al veel mensen stonden te wachten was dat niet echt klantvriendelijk. Een gemiste kans want hier terugkomen zal niet op onze prioriteiten lijstje staan.

En we gaan naar nummer 3. Een verademing bij de ontvangst. Leuke service en zeker een hele leuke zaak. Mooie entourage wat ons nieuwsgierig maakt naar het gerechtje en naar hun menukaart. Entrecote met een krokantje met uien in rode wijn gegaard met een beetje een eigengemaakte bbq saus. Erg lekker en zeker met het heerlijke wijntje uit de Languedoc in combinatie. Het voornemen van mij om na een paar wijntje op water over te gaan wankelt gevaarlijk whaaaa ;-). Inmiddels zijn wij op weg naar restaurant 4 en het leuke van zo’n wijn/spijs wandeling is dat je natuurlijk redelijk vaak dezelfde mensen tegenkomt. Ook de sfeer in dit 4e restaurant is erg prettig. Goede ontvangst en een leuke locatie. Een verrukkelijk wijntje (welke ben ik vergeten haha) met een frisse gazpacho, tonijn en een salade nicoise. Beetje jammer dat de tonijn ook hier te ver is gegaard. Ik kan mij voorstellen dat de grote opkomst bij deze restaurants voor wat probleempjes zorgen maar het is jammer want je zou hier toch ontzettend veel potentiele klanten mee binnen kunnen halen. Maar deze krijgen de eer om een twijfel gevalletje te zijn. Toch maar eens terug om de kaart te gaan proberen. We zijn inmiddels een paar uurtjes verder en weer een kleine wandeling verder om bij het vijfde restaurant aan te komen. Het wijntje is dit keer een sauvignon blanc uit Chili en het gerechtje een vrij simpele zalmtartaar. Niet echt spannend en ook een beetje flauw. Valt dus een beetje tegen hier. We gaan wel de wijntjes merken whaha…nog 2 restaurants te gaan dat moet lukken en ik ga door tot het bittere eind ;-). Ons 6 restaurant duidelijk een iets culinaire keuken en als tegenhanger van alle wijntjes serveren zij een biertje. Hoewel het best raar is tijdens een wijn/spijs wandeling ;-) smaakt hij na alle wijntjes toch verrassend lekker en zeker in combinatie met het gerechtje. Kreeftenbisque met quinoa en een octopus met kleine stukje chorizo salade. Het is dat octopus niet echt mijn ding is…ik zie stiekem altijd die wriemelende tentakels voor me…maar ik heb echt de helft op en er zijn altijd liefhebbers onder mijn vrienden die zich opofferen voor mijn restanten. Thank guys ;-). Op naar ons laatste restaurant. Dit keer een frans restaurant en zo ziet het er ook uit. We krijgen een Pinot Blanc samen met een flame van asperges. Erg lekker en samen met het gerechtje van de entrecote voor mij een van de betere gerechten.

En alsof we nog niet genoeg hebben gegeten sluiten we af met een heerlijk frozen yoghurt ijsje. Het was een hele leuke ervaring en wij gaan dit zeker nog een keertje doen. Het is een leuke mogelijkheid om in je eigen stad of in een andere stad een aantal restaurants te leren kennen. Nu zit mijn broek te strak..zal ik extra moeten fitnessen…kijk ik misschien een klein beetje scheel door alle wijn ;-)…..maar het was het waard!

Uitgelichte berichten
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recente Berichten
Archief
Zoeken via tags
Volgen
  • Facebook Basic Square